Dierenkliniek Kalverbos neemt deel aan onderzoek naar gebruik Antibiotica

Asap betekent Antibiotic Stewardship and PetsSinds begin 2016 nemen we deel aan een onderzoek van de Universiteit Utrecht naar het gebruik van Antibiotica bij honden en katten.Onderzocht wordt hoe vaak en hoe lang we antibiotica geven bij honden en katten met bepaalde aandoeningen.

Het gaat specifiek om huidinfecties en wonden, diarree, blaasinfecties, oorproblemen en luchtweg infecties.We behandelen uw huisdier zoals we dat al gewend waren en de dierenarts vult daarna een online vragenformulier in. De eigenaar wordt gevraagd, na herstel van het dier, ook een formulier thuis in te vullen en dit naar de Universiteit terug te sturen.De bedoeling is om het antibioticum gebruik te meten en te vergelijken met andere praktijken in Nederland.

Na honderd patienten volgen twee evaluaties met alle deelnemende praktijken en worden opnieuw honderd patienten gemeten.

De bedoeling is om zo verstandig mogelijk met antibiotica om te gaan om resistentie te voorkomen.