Sint Eustatiusstraat 4 2612 HA Delft Tel. 015-212 55 43
DIERENKLINIEK
KALVERBOS
Home De Praktijk Route Nieuws Openingstijden en Spoed Hond Kat Konijn Acties Pet Travel Links
Tip: geweldig natuurboek over hommels: Een verhaal met een angel van Dave Goulson      23-02-2017 Dave Goulson is een Engelse Bioloog, die werkelijk alles van hommels weet. Hij heeft er een prachtig boek over geschreven voor leken en het is enorm fascinerend om meer te weten te komen over deze vriendelijke zeer nuttige insecten. Wist u bijvoorbeeld dat hommels aan een bloem kunnen ruiken hoe lang geleden een andere hommel deze heeft bezocht? En dat alle hommels in een bepaald gebied de bloemetjes aan dezelfde kant openknagen om de nectar er uit te kunnen halen. Dat is heel handig als ze later weer bij dezelfde bloem terugkomen, dan weten ze vooraf waar de opening zit! En nog heel veel meer moois! Lees de vijf sterren recentie in de Volkskrant!
E-mail E-mail
Dierenkliniek Kalverbos neemt deel aan ASAP onderzoek naar gebruik Antibiotica bij honden en katten.     07-03-2016 Asap betekent Antibiotic Stewardship and Pets Sinds begin 2016 nemen we deel aan een onderzoek van de Universiteit Utrecht naar het gebruik van Antibiotica bij honden en katten. Onderzocht wordt hoe vaak en hoe lang we antibiotica geven bij honden en katten met bepaalde aandoeningen. Het gaat specifiek om huidinfecties en wonden, diarree, blaasinfecties, oorproblemen en luchtweg infecties. We behandelen uw huisdier zoals we dat al gewend waren en de dierenarts vult daarna een online vragenformulier in. De eigenaar wordt gevraagd, na herstel van het dier, ook een formulier thuis in te vullen en dit naar de Universiteit terug te sturen. De bedoeling is om het antibioticum gebruik te meten en te vergelijken met andere praktijken in Nederland. Na honderd patienten volgen twee evaluaties met alle deelnemende praktijken en worden opnieuw honderd patienten gemeten. De bedoeling is om zo verstandig mogelijk met antibiotica om te gaan om resistentie te voorkomen.
RHD2 bij konijnen, enting nu beschikbaar.                        31-05-2016 Dit jaar is in Nederland de nieuwe variant van RHD gezien, genaamd RHD2. Net als bij RHD1 gaan hierdoor wilde en tamme konijnen na een korte incubatietijd zeer snel dood. Het gebruikelijke vaccin Myxo-RHD werkt alleen tegen RHD1 en niet tegen RHD2! Gelukkig hebben we sinds kort de mogelijkheid om te vaccineren met het Franse vaccin Filavac®. Dit vaccin tegen RHD1+2 geeft een bescherming van een jaar na één vaccinatie. Vaccinaties doen wij bewust op afspraak, zodat we zo min mogelijk overdrachtsmomenten tussen konijnen hebben. Voor het maken van een afspraak adviseren wij telefonisch contact op te nemen met de praktijk: 015-2125543 Meer informatie op de website van de Universiteit Utrecht.
Nieuws