Dierenkliniek Kalverbos

Duurzaamheid is belangrijk

Wij vinden duurzaam ondernemen belangrijk.

Energie
Het nieuwe gebouw is zeer goed geisoleerd en heeft als extra isolatie een sedum groendak. In de zomer van 2016 zijn er 54 zonnepanelen op het dak geplaatst met een verwacht jaaropbrengst van 12,500 kWH. De luchtbehandelings installatie van het merk Gea is uitgerust met warmte terugwinning. Binnen schakelt de verlichting grotendeels automatisch middels bewegings sensoren, dat scheelt stroom.

Afval
Alle afval wordt aan de bron gescheiden, iedere ruimte heeft meerdere afvalbakken. We voeren Papier, Plastic, Glas, GFT, KCA en restafval gescheiden af. Met name het niet vervuild plastic is bij ons een fors volume. Het restafval is slechts 1 grijze kliko in twee weken! Een aanzienlijk deel hiervan is Tork papier, vanwege hygiëne helaas onontbeerlijk.

Antibiotica gebruik
Ook bij dieren komen steeds vaker resistente bacterien voor. We proberen het gebruik van antibiotica zo veel mogelijk te beperken door zo min mogelijk dieren zo min mogelijk dagen te behandelen. Het aantal behandeldagen moet zo laag mogelijk zijn. Pieter zit in de Formularium commissie van de KNMvD en is zo betrokken bij het ontwikkelen van de richtlijnen.

Personeel
Het personeel wordt conform de CAO betaald en er wordt rekening gehouden met voldoende rusttijden tijdens de werkdag.

Koffie
De koffie die we gebruiken in de koffie automaat is fair trade biologische koffie van het merk Red Beans

Virtuele rondleiding

van ons gebouw